maanantai 24. marraskuuta 2008

Pakko-oireinen kankaiden keräily

Kävin viikonloppuna moikkaamassa kaveria naapuri kaupungissa. Tilaisuus oli pakko käyttää hyväkseen ja piipahtaa parilla kirpparilla... Ja eihän sieltä tyhjin käsin tarvinnut kotiin lähteä!!





Kankaita kankaita... Onneksi kukaan ei käy mun kaapeista tarkistamassa miten paljon näitä on!? Mutta mielestäni todella ihania kuoseja. Pyöreästä pöytäliinasta maksoin 3 euroa ja toisesta kankaanpalasta 50 senttiä. Mukaan tarttui myös vanhoja kotiliesi-lehtiä askartelua varten, mutta niistä en mitään kuvaa ottanut.

Maatuska ja lunta

Minulla on maailman huonoin arpaonni! En ikinä voita mistään mitään, mutta kerrankin sattui voitto minunkin kohdalleni Vintage-way blogissa. Perjantaina minullekin siis saapui:



MAATUSKA! Tämä on aivan ihana, kiitokset . Kuva oli pakko napata ulkoa ihanassa talvi-ilmassa lumen keskellä.

Meilläkin päin siis tuli lunta ja se on nyt jo pari päivää maassa pysynyt (ei kuulemma pysy enää kauaa). Maisemat oli niin mahtavat, että oli pakko tännekin laittaa pari kuvaa.





perjantai 21. marraskuuta 2008

Keräilen...

Ajattelin pientä osaa kokoelmastani esitellä

Kirpparilta mukaani on tarttunut sekalainen kokoelma mukeja, joita löytyy vielä kaapista lisää. En kauheasti pidä siitä, että kupit ovat eri sarjaa, mutta näiden suhteen asia on aivan eri... Näissä on tietynlainen yhteinen teema vaikka värit ovatkin laidasta laitaan. Retroilua:)

Näitä pienempiä kuppeja on vain neljä paria, mutta näissä oli söpöt jalat joten SPR:n kirpparilta nämä mukaan lähtivät. Nämä taitavat jäädä ihan koristeiksi, mutta isommat jo käyttöä odottelevat.

Hyvää ja toivottavasti myös lumista viikonloppua kaikille!!

maanantai 17. marraskuuta 2008

Kirjoja kirpparilta

Viime kesänä kirpparilta lähti mukaani tämä kansio neljällä eurolla



Jokin tässä vain miellytti silmää. Julkaistu vuonna -78, aika paljon neulomis ohjeita ja muutamia virkkaus juttuja. Kansion parhaimpiin puoliin kuuluvat hyvät ohjeet ja vinkit neulomisen ja virkkauksen aloittamiseen, muunnosten tekemisille yms. Minulta ei oikein löydy mitään kirjaa, mistä olisi helppo tarkistaa miten joku silmukka tehtiinkään niin tämä on todella oiva opas meikäläiselle! Parasta kuitenkin varmaan on kuvat, joita kansiossa riittää



Tämän mallin kokeilu hiukan houkuttaisi eri väri valinnoilla.


Löytyy myös sitä meikäläisen lempparia: ruskeaa. Otsatukka-muoti ehkä hiukan liian rajua.




Tämä ihanuus lähti mukaani eurolla. Peppi Pitkätossu vain on niin kiva tarina ja tämä kirja on täynnä kuvia siitä "oikeasta" Pepistä.



Elättelen toiveita omasta Huvikummusta...



Hevosta en ehkä keittiöön päästäisi, mutta kaikkea muuta kivaa siellä sitten voisi puuhailla. Tehdä vaikka käsitöitä tai etsiä Pönkkiä!

torstai 13. marraskuuta 2008

Kirppari aarteet

Käväisin tänään vakkarikirppikselläni ja oli todella hyvä (ja mielestäni myös edullinen) reissu!! Lähiaikoina on tuntunut etten mitään löydä, mutta tänään onnisti.



Kangasta, kangasta lisää kaappiin kun ei niitä vielä yhtään ole... Verhot nää on eli kangasta on yhteensä aika paljon ja maksoin vain 3,50 euroa!! Voin hyvin kuvitella tämän hameena tai takkina tai vaikka mitä muuta ihanaa. Pitää vielä opetella ompelemaan paremmin niin raaskin tätä kangasta käyttää.



Ja toistakin kangasta löysin(värit eivät oikein kunnollisia kun ei ole aurinkoa näkynyt). Tämä on kietaisuhame, mutta malli sellaisenaan ei ainakaan minulle sovi, kehitän tästä jotain joskus.

Mukaan lähti myös pari kerää petroolin väristä lankaa. Koko reissulla yhteensä meni 11 euroa.


Jokin aika sitten esittelin kaveriltani saamia tavaroita ja meinasin kokonaan unohtaa nämä:



Mielestäni todella ihanat lasilautaset. Näitä on yhteensä 9 kappaletta ja ovat sellaisia "pullalautasen" kokoisia. En tiedä ovatko nämä kastehelmiä vai jotain kopioita, mutta tykkään näistä silti!

tiistai 11. marraskuuta 2008

Mattoja valmiina

Nyt oli töissä hiukan ylimääräistä aikaa niin nappasin tekemistäni matoista hiukan kuvaa (niistä jo tuolla aikaisemmin jotain puhelin). Värit eivät niin kunnollisia ole kun illalla oli jo niin pimeää!!



Vihreä matto on siis menossa pikkuiselle tytölle makuuhuonetta piristämään. Olen tähän kaikkia vihreitä (tai edes hiukan vihreää sisältäviä) kuteita laittanut. Raitoja ei ole mitattu eikä sen pahemmin suunniteltukaan. Pituutta on 2,5m ja kyllä mä ainakin tästä tykkään. Parasta oli kun tämä haluttiin ostaa jo ennen valmistumista. Tuli sellainen tunne, että joku ainakin tykkää siitä mitä minä teen.



Tässä onkin sitten pari muuta mattoa, tänään selviää löytyykö näille uudet kodit. Lempivärejäni ovat tosiaan ruskea ja turkoosi.

maanantai 10. marraskuuta 2008

Kaulahuiveilua

Syksyllä ostin uuden takin eikä kaapista oikein löytynyt siihen sopivaa kaulahuivia valmiina niin pitihän sitä sitten itse värkätä sellainen!


Ohje on Debbie Stollerin kirjasta Stitch'n Bitch- Koukussa, virkkaajan käsikirja. Silmukka määrä on sama kuin shaalin ohjeessa, mutta huivista tuli paljon pienempi kun käytössä oli pienempi virkkuukoukku ja allekirjoittaneella on myös aika kireähkö käsiala... Lankoina ruskea alpakka teetee ja elfin color (molempia kului sellaiset 1,5 kerää).



Kuva ei ole mikään maailman paras, mutta se yrittää esittää huivin simpukkakuvioita. Huivista löytyy siis oranssia, keltaista, vihreää ja ruskeaa (tuo color lanka on niiiiin ihanan väristä).



Yksi kuva vielä, missä huivi on käytössä oranssin takin kanssa.


Tämä bloggailia lähtee nyt viettämään iltaa kirpputoritavaroiden hinnoittelun parissa!!

tiistai 4. marraskuuta 2008

Ensimmäiset lahjat pukinkonttiin

Pukinkonttiin laitettavaksi sain valmiiksi kaverille sukat. Uskallan ne täällä esitellä, koska ystäväni ei tänne ikinä eksyisi:)



Sukat valmistuivat Novita Teddystä kun kaveri ei oikein villalangoista pidä ja pörröistä jälkeä piti saada aikaan.


Melkein kirpputorilta

Toisen romu on kyllä taas toisen aarre, tässä tapauksessa minulla on muutamia uusia aarteita!! Siivoiltiin kaverin kaappeja kun hän on viemässä kirpputorille tavaraa. Katteltiin niistä sitten, että mitkä lähtee kirpputorille ja mitkä muille tahoille. Minä sitten tietenkin iskin välistä ja kaikki tavarat eivät ihan kirpputorille asti ehtineet...








Mukaani lähtivät kahvikupit, pari ruskeaa kukallista tyynyliinaa, ruskea aika kulahtanut perhospussilakana, aarikan keltavalkoinen peltipurkki ja vihreä siivilä. Kankaat päätyvät kaappiin odottamaan ideoita( ja toteuttajaa), kupit ja purkki odottamaan aikaa jolloin olisi paremmin tilaa laittaa esille kaikkia ihanuuksiani.


P.S. Ihanaa huomata, että muutama ihminen on edes blogilleni eksynyt ja jättänyt jotain kommenttia:) Kiitos siitä, lisää kommentteja ja merkkejä vierailuista allekirjoittanut toivoo aina!

lauantai 1. marraskuuta 2008

Huovutetut balleriinat

Bongasin näiden balleriinojen ohjeen jonkun blogista tossa alkuvuodesta(pahoittelen etten muista kenen blogista). Yhdet tein silloin heti kummien tytölle rippilahjaksi. Nyt sain myös itselleni tehtyä samanlaiset (vihdoin ja viimein).


Nää on niin kätevät kun voi vain kiskaista jalkaan ja heti alkaa varpaita lämmittää(allekirjoittaneella kun ne on aina jäässä). Malli on söpö ja värikin niin minulle sopiva, syksyn lemppariväreihin kuuluu tämä!

Tossut on siis toteutettu neulomalla ja sitten heitettiin tossut pesukoneeseen pyörimään ja huopumaan. Lankana on Sandness Tove. Napit kaivoin omasta kätköstäni, josta välillä vaikeaa löytää samanlaisia nappeja jos niitä tarvitsisi:)

Kun töissä on hiljaisempaa...

minulla on aikaa tehdä käsitöitä myös töissä, milloin mitäkin. Viime aikoina olen innostunut räsymatoista ja niiden kutomisesta.

Tällä hetkellä siis paukuttelen räsymattoa kun ei muutakaan erikoista ole.

Kesken on vihreä matto pikku tytön makuuhuoneeseen. Kuva ei oikein tuo esille kuinka ihanan piristävät värit matossa on. Näin syyssateiden keskellä nämä värit tuovat piristystä päivääni.

Maton valmistuttua yritän muistaa ottaa parempia kuvia!